Välkommen till en eftermiddag med Svenska Kammarkören och en härlig samling körverk från 1900-talets första hälft. Programmets titel anspelar inte på Leo Tolstojs romansvit, som man kanske först kan tro, utan på musik som skrevs under och efter de båda Världskrigen. Den tidigaste musiken i programmet står Maurice Ravel för.

Trots att Första världskriget just hade drabbat hemlandet är hans Trois Chansons skrivna i en sagolikt melodiös stil. Benjamin Brittens Hymn to St Cecilia komponerades 1942 under det att Andra världskriget pågick för fullt, men musiken präglas ändå av en stor ömhet som bottnar i den nyfunna och strålande kärleken till tenoren Peter Pears. Från efterkrigstiden kommer Vaughan Williams ljuvliga Shakespearesånger och även Gösta Nystroems minst sagt stämningsfulla Tre Havsvisioner.

Programmet rundas av med en riktig smällkaramell – Goffredo Petrassis genialiska sättningar av Edward Lears Nonsense-dikter. Dessutom underhåller vår egen pianovirtuos Karin Birgersson med verk av Claude Debussy och Francis Poulenc.

Biljetter via medlemmar i kören, i mån av plats i entrén före konsert samt www.nortic.se