Aktuellt

Sjung in våren med Svenska Kammarkören!1 maj behöver inte bara tillhöra politiken – kom och sjung in våren på kvällen med Svenska Kammarkören!

Alla är välkomna att sjunga med i några av vårens mest älskade sånger, och att lyssna till en av Europas bästa körer. Förutom favoriter som Tjuv och tjuv, Och jungfrun hon går i ringen och Uti vår hage blir det förtjusande madrigaler, rivig folkmusik och drömska visor. Eftersom ingen vår består bara av soliga dagar besjunger vi också regnet, bl a i Eric Whitacres dramatiska Cloudburst. Kort sagt en härlig blandning av allt det bästa med våren och dess musik.


Svenska Kammarkören

Karin Birgersson, piano

Simon Phipps, dirigent


För den som vill öva på sin stämma innan konserten, kommer det att vara uppvärmning i Artistens konsertsal tillsammans med dirigenten Simon Phipps och körens medlemmar kl. 17.00.

Noter ingår i biljettpriset.

Måndag 1 maj
18.00 ARTISTEN
17.00 ALLSÅNGSÖVNING MED KÖRMEDLEMMAR
OCH SIMON PHIPPS

Biljetter köpes i entrén eller förköp här: länk till nortic


flyer_a6

Mörkret har fallit och nordanvinden viner runt knuten. Vantar, mössor och vinterkappor plockas fram.

Snart lyser ljusstakar och stjärnor åter upp våra hem och glöggen doftar inbjudande. Tecknen är tydliga! De kan bara tolkas på ett sätt…

Det har blivit dags för Svenska Kammarkörens julkonsert!

Detta år som så många andra tidigare låter vi Vasakyrkans himmelska rymd och ståtliga valv utgöra spelplatsen. Det blir allsång och ett smörgåsbord av såväl gamla favoriter som spännande nyheter. Bland andra Bob Chilcotts oemotståndliga The Shepherd’s carol och The Fayrfax carol av Thomas Adès. Missa inte dessa på kompositörshimlen starkt lysande stjärnor!

Lagom till årets julkonsert släpper också Svenska Kammarkörens sin nya julskiva, proppad med värme och julstämning

Välkommen till ”So fair and bright” – årets julkonsert!


Vasakyrkan lördag 17 december kl. 19.30

Svenska Kammarkören

Simon Phipps dirigent

Svetla Tsvetkova orgel

Biljetter på https://www.nortic.se/

samt Domkyrkans informationscentral och i entrén

Ordinarie 200 kr + ev serviceavgift

Student 100 kr + ev serviceavgift

Gratis t o m 15 år


Svenska Kammarkören släpper julskiva!

Svenska Kammarkören släpper ny julskiva!

Lagom till årets julkonsert släpper Svenska Kammarkören sin nya julskiva ”So fair and bright”. Titeln är hämtad från inledningsstrofen i Benjamin Brittens fantastiska ungdomsverk A Hymn to the Virgin, som finns med på skivan.

Denna inspelning är som ett smörgåsbord, dignande av läckerheter, där var och en kan hitta sina favoriter men också frestas att prova något helt nytt. Vid sidan av de svenska bidragen representeras Skandinavien av storheter som Carl Nielsen och Edvard Grieg, men också Peter Erasmus Lange-Müller och Bengt Lundin.

Redan nämnda Britten och andra av kammarkörens favoritkompositörer såsom Bach, Poulenc och Pärt bidrar till julstämningen. Dessutom förgylls skivan av två aldrig tidigare inspelade verk: Susanne Rosenbergs Stjärnan, särskilt skriven för Svenska Kammarkören, och Yeoman’s carol av körens dirigent Simon Phipps.

Göteborgssymfonikernas Brasskvintett ger extra klanglig dimension på fyra av skivans spår. Oavsett pregnant polyfoni eller dansanta rytmer bidrar brasset med oemotståndlig virtuositet och musikalitet!

frcd-096-svenska-kk