Svenska Kammarkören är en Göteborgsbaserad kör som bildades år 1997 men då under namnet Simon Phipps Vokalensemble. Kören deltog under de första 15 åren framgångsrikt i ett stort antal internationella tävlingar. Svenska Kammarkörens mål är att presentera körmusik på hög nivå för en bred publik och att vara ambassadör för svensk körmusik internationellt. Sedan totalsegern i European Grand Prix i Tolosa och Let the Peoples sing under 2011 har kören fokuserat på produktioner i Sverige och att hitta intressanta samarbeten med musiker och orkestrar. Svenska Kammarkören är stolta att sedan 2012 samarbeta med El Sistemas körverksamheter i Göteborg som syftar till att inspirera och verka som förebilder för unga körsångare i Göteborg.

Svenska kammarkören består av 30 sångare från Göteborg med omnejd. Många av medlemmarna är verksamma som musiklärare, körledare och musiker.
Alla medlemmar har dock musiken som ett mycket stort intresse och brinner för att ständigt utvecklas som sångare, att upptäcka ny musik tillsammans med varandra och att dela den med publiken.

För närvarande sjunger följande personer i Svenska Kammarkören:

Sopraner

Ann Kjellson, Karin Ståhl Lindh, Karin Lundström, Jenny Arnling Bååth, Josefin Jehander, Karin Hansson, Märta Eriksson

Altar

Camilla Buller, Johanna Nyström Rauch, Monica Thorén, Maja Molander, Veronica Wåhlberg, Karin Birgersson

Tenorer

Sebastian Malmström, Anders Ewaldz, Peter Håkansson Torring, Johan Svahn, Magnus Gyllenhammar, Jonas Larsson, Mathias Harms

Basar

Johannes Palm, Staffan Persson, Maximilian Hartel, Erik Svensson, Måns Carlsson, Johan Gripeteg, Torbjörn Tällberg Martins, Niklas Mros