Konsertaffisch med Jennifer Pike

Sanslöst vackert – Konsert med Jennifer Pike

En av Englands mest framstående violinister spelar ett av Englands mest älskade verk, The lark ascending!

En alldeles ljuvligt vanlig och fullkomligt ovanlig försommarkonsert med Svenska Kammarkören! Kom och lyssna till de skiraste sånger som liksom vårblomster ångar upp ur markerna, löses upp och försvinner i etern.

The lark ascending

På programmet står bland annat den i England högt älskade The lark ascending av kompositören Ralph Vaughan Williams. Stycket komponerades över en dikt av George Meredith under Första världskriget. Dikten beskriver en lärka som fritt stiger mot himmelen, och för engelsmännen blev detta underbara verk en symbol för längtan efter skönhet och frihet. En första version var färdig 1914 men stycket uruppfördes först 1921, försenat av kriget. Förra året uruppförde Svenska Kammarkören en nyskriven version av stycket, som egentligen är skrivet för soloviolin och orkester. I detta arrangemang ackompanjeras istället soloviolinen av en a cappella-kör och gästsolist är en av Englands riktigt stora violinister.

Jennifer Pike – Simply Spectacular!

Så stod det i The independent. Med sin bländande teknik och sin innerliga interpretation har hon tagit musikvärlden med storm. Blott 12 år gammal utsågs hon 2002 till BBC Young Musician of the Year och samma år vann hon den internationella prestigefyllda Yehudi Menuhin-tävlingen. Som 15-åring gjorde hon debut i Last night of the Proms, där hon sedan dess har varit en återkommande gäst. Hon turnerar över hela världen med de största orkestrarna och dirigenterna och nu är hon här hos oss!

Biljetter finns på nortic.se eller i entrén.

Pris: 150kr ordinarie/100kr student/fri entré tom 12 år.