Svenska Kammarkören är en Göteborgsbaserad kör som bildades år 1997 men då under namnet Simon Phipps Vokalensemble. Kören deltog under de första 15 åren framgångsrikt i ett stort antal internationella tävlingar. Svenska Kammarkörens mål är att presentera körmusik på hög nivå för en bred publik och att vara ambassadör för svensk körmusik internationellt. Svenska Kammarkörens repertoar spänner över klassisk körmusik från renässansen till den allra nyaste musiken, ofta musik skriven direkt för kören.

Kören sjunger mestadels a cappella men samarbetar också med instrumentalister och orkestrar.
Svenska Kammarkören har spelat in ett 10-tal CD:ar och dess konserter spelas ofta in av Sveriges Radio, P2.

Sedan totalsegern i European Grand Prix i Tolosa och Let the Peoples sing under 2011 har kören fokuserat på produktioner i Sverige och att hitta intressanta samarbeten med musiker och orkestrar.

Svenska kammarkören består av 30 sångare från Göteborg med omnejd. Många av medlemmarna är verksamma som musiklärare, körledare och musiker.
Alla medlemmar har dock musiken som ett mycket stort intresse och brinner för att ständigt utvecklas som sångare, att upptäcka ny musik tillsammans med varandra och att dela den med publiken.

För närvarande sjunger följande personer i Svenska Kammarkören:

Sopraner

Ann Kjellson, Karin Ståhl Lindh, Karin Lundström, Josefin Jehander, Karin Hansson, Märta Eriksson, Anna Bylund, Ellen Johansson och Therese Jacobsson.

Altar

Camilla Buller, Monica Thorén, Maja Molander, Karin Birgersson, Jessica Erenmalm, Lisa Sand, Maggan Brännström och Ylva Dahlström.

Tenorer

Sebastian Malmström, Anders Ewaldz, Johan Svahn, Magnus Gyllenhammar, Jonas Larsson och Mathias Harms.

Basar

Maximilian Hartel, Erik Svensson, Mikael Paradis, Simon Mare och Simon Nilsson.