Välkommen till Svenska Kammarkörens höstsäsong 2019 som inleds med en ”concert extraordinaire” – vi är nämligen inte alls ensamma denna gång! Kören har prominent besök av Hjorthagens Kammarkör med sin dirigent Karin Oldgren samt slagverkaren Jonas Sjöblom.

Hjorthagens Kammarkör musicerar på hög nivå och arbetar med bland annat sceniska uttrycksmedel och improvisation vid sina konserter. Det kommer att bli ett spännande möte mellan dessa båda körer och eftersom vi vid denna konsert är just två körer vill vi passa på att presentera några flerköriga verk. Förutom Jonas Sjöblom på slagverk har vi också violinisten Victoria Stjerna med oss, som ju redan tidigare framträtt med Svenska Kammarkören. Kort sagt, det kommer att bli en omväxlande, mångfacetterad och uppsluppen konsert!

I programmet märks Ludvig Normans vackra tvåköriga Jordens oro viker med en inledande körimprovisation. Hjorthagens kammarkör framför därefter delar av sin sceniska föreställning Nödutgång. Längre in i programmet bidrar Svenska Kammarkören och violinsolisten Victoria Stjerna med The Lark Ascending och slutligen förenar sig de båda körerna i det magnifika Brahmsverket Fest- und Gedenksprüche. Varmt välkomna!

Biljetter finns på nortic.se samt vid entrén innan konserten.

Pris:
Ordinarie pris 175 kr
Studerande 120 kr
Barn t o m 12 år gratis